Από τον Μάιο του 2014 που ξεκίνησε τη λειτουργία του στο χαρακτηριστικό κτίριο Αεριοφυλάκιο 2, το INNOVATHENS αποτελεί κόμβο συνάντησης για ανθρώπους με καινοτόμες ιδέες, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς, μέντορες, ερευνητές. Έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πιο δυναμικά κέντρα δικτύωσης, αλληλεπίδρασης, ανταλλαγής γνώσης και εμπειρίας στο δημιουργικό και επιχειρηματικό οικοσύστημα της Αθήνας.

Μέσα από σεμινάρια, workshops, παρουσιάσεις, εκδηλώσεις ενημέρωσης και networking events, εκθέσεις και φεστιβάλ, διαγωνισμούς και hackathons, το INNOVATHENS προωθεί την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει προσανατολιστεί στην ενίσχυση και ανάπτυξη των CCIs (Creative & Cultural Industries) στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Το INNOVATHENS δημιουργήθηκε με στρατηγικό συνεργάτη τη Samsung Electronics Hellas, πρωτοπόρο παγκοσμίως εταιρία ανάπτυξης προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, και σε σύμπραξη με τους Athens Σynergies, 6 συνδέσμους επιχειρήσεων που εκπροσωπούν πάνω από 350 καινοτόμες κι εξωστρεφείς επιχειρήσεις της Αθήνας.

Εκπαίδευση

Καθημερινά στο INNOVATHENS, πραγματοποιούνται σεμινάρια, workshops και κύκλοι σεμιναρίων ανάπτυξης soft skills, entrepreneurial skills, τεχνικών, ψηφιακών δεξιοτήτων και προγραμματισμού, αλλά και εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής, μικροεπιστήμης, animation και coding για παιδιά και εφήβους, σε συνεργασία με εξειδικευμένους εκπαιδευτές, αναγνωρισμένες εταιρίες και συνδέσμους επιχειρήσεων, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα. 

Επιχειρηματικός Επιταχυντής

Ο Επιχειρηματικός Επιταχυντής του INNOVATHENS (INNOVATHENS Business Accelerator) είναι ένα 3μηνο πρόγραμμα ενίσχυσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας που παρέχει διάγνωση αναγκών, σεμινάρια, εξατομικευμένο mentoring και coaching σε startups και επιχειρήσεις, ώστε να αναπτυχθούν, να εξελιχθούν και να διεκδικήσουν επάξια μια θέση στο οικοσύστημα καινοτομίας της πόλης, την ελληνική και –κυρίως– τη διεθνή αγορά.

EU projects

Έχοντας ως στόχους την εξωστρέφεια, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξη των creative industries σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο, το INNOVATHENS και η Τεχνόπολη συμμετέχουν σε διεθνή δίκτυα, συνεργάζονται με αναγνωρισμένους φορείς, πανεπιστήμια και εταιρίες ανταλλάσσοντας ιδέες, τεχνογνωσία και καλές πρακτικές.

Ώρες λειτουργίας:

Contact us:

Δευτέρα έως Παρασκευή: 10.00-18.00

www.innovathens.gr

T. (+30) 213 0109300

E. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Καινοτομία Επιχειρηματικότητα INNOVATHENS