Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου εγκαινιάζεται το 2013 στην Τεχνόπολη για να αναδείξει ένα σημαντικό κομμάτι της νεότερης ιστορίας της πόλης, το παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας που παρείχε ενέργεια και φωτισμό στην πρωτεύουσα για 130 χρόνια. Τη γραμμή παραγωγής του φωταερίου και τη μουσειακή διαδρομή συμπληρώνουν οι νέες τεχνολογίες, οι διαδραστικές εφαρμογές και οι 3D προβολές, σε συνδυασμό με ιστορικά τεκμήρια, σχεδιαστικές αναπαραστάσεις του μηχανολογικού εξοπλισμού και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό.

Το σπάνιο αυτό –για τα ευρωπαϊκά δεδομένα- βιομηχανικό μνημείο, το μοναδικό που διατηρεί το σύνολο του μηχανολογικού του εξοπλισμού in situ, έχει μεταμορφωθεί σε αναπόσπαστο, οργανικό κομμάτι της πόλης έχοντας ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό με εκδηλώσεις και δράσεις για όλους: περιοδικές εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις, hackathons, εκπαιδευτικά προγράμματα, sleepovers, late night happenings και διαδραστικές ξεναγήσεις.

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, από την αρχή της λειτουργίας του, έχοντας ως προτεραιότητα τη δημιουργική μάθηση μικρών και μεγάλων, διοργανώνει, όλο το χρόνο, μια σειρά πρωτότυπων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, εργαστηρίων και  ξεναγήσεων για όλους: παιδιά, εφήβους, ενήλικες, οικογένειες και σχολικές ομάδες.

Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων "Δημιουργική μάθηση για σχολεία 2022 - 2023" εδώ.

Συμπληρωστε εδω τη Φορμα Σχολικης Επισκεψης

Ώρες λειτουργίας:

Χειμερινό ωράριο (15.10 έως 15.04)

Τρίτη-Κυριακή: 10.00-20.00 (τελ. είσοδος: 19.00)

Θερινό ωράριο (16.04 έως 14.10)

Τρίτη-Κυριακή: 10.00-18.00 (τελ. είσοδος: 17.00)

Κλειστά: κάθε Δευτέρα, 1 Ιανουαρίου, Κυριακή του Πάσχα, 1 Μαΐου, 15 

Αυγούστου, 28 Οκτωβρίου, 25 & 26 Δεκεμβρίου

www.gasmuseum.gr

Contact us:
T.(+30) 213 0109325
E. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΒΜΦ Δημιουργική Μάθηση Παραστατικές Τέχνες Περιοδικές Εκθέσεις