Καλοκαίρι στο ΒΜΦ με δράσεις για όλη την οικογένεια | Από 23 Μαΐου

Κυριακή, 23 Μάι 2021 - Τετάρτη, 23 Ιουν 2021

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Εκδήλωση

Το ΒΜΦ υποδέχεται μικρούς και μεγάλους στους ασφαλείς ανοιχτούς χώρους

της Τεχνόπολης με απίθανες δράσεις για όλους


Και αυτό το καλοκαίρι, μικροί και μεγάλοι δίνουν ραντεβού στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και τους ανοιχτούς χώρους της Τεχνόπολης, αφού η ομάδα του μουσείου έχει επιμεληθεί ένα συναρπαστικό πρόγραμμα για όλη την οικογένεια. Τα παιδιά από 3 ετών μαζί με τους συνοδούς τους έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν το παλιό εργοστάσιο που έδινε φως και ενέργεια στην πρωτεύουσα για πάνω από 130 χρόνια, με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. Οι μικροί μας φίλοι θα παίξουν δημιουργικά ανακαλύπτοντας την τέχνη και την κηπουρική, θα γνωρίσουν το μουσείο μέσα από μια εναλλακτική διαδραστική διαδρομή που κάνει τη γνώση… παιχνιδάκι και θα συμμετάσχουν σε πρωτότυπες καλοκαιρινές δραστηριότητες που θα τους μείνουν αξέχαστες! Πιο αναλυτικά:

Στην αυλή του εργοστασίου
Και φέτος, τα αγαπημένα υπαίθρια εικαστικά εργαστήρια επιστρέφουν «Στην αυλή του εργοστασίου» προσκαλώντας τα παιδιά 3-9 ετών να έρθουν σε επαφή με τεχνικές και υλικά, φτιάχνοντας απίθανες κατασκευές. Έτσι, την Κυριακή 23 Μαΐου, οι μικροί καλλιτέχνες πειραματίζονται με τον πηλό και δημιουργούν τις δικές τους γλυπτικές συνθέσεις, ενώ την Κυριακή 13 Ιουνίου, μαθαίνουν τα πάντα για το νερό και τη χρησιμότητά του στο παλιό εργοστάσιο και την πόλη, δημιουργώντας την πιο καλοκαιρινή μπλε κατασκευή! Μόνο για την Κυριακή 23 Μαΐου το εργαστήριο θα είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες.

Πληροφορίες
Κυριακές 23 Μαΐου και 13 Ιουνίου, ώρες: 11:00 & 12:00
Κόστος: 5€ /Meeting point: Meeting point: Industrial Gas Museum Shop
*Την Κυριακή 23.05 το εργαστήριο θα είναι δωρεάν

Μικροί κηπουροί με πινέλα!
Την Κυριακή 30 Μαΐου, ένα ακόμα διασκεδαστικό υπαίθριο εργαστήριο προσκαλεί τα παιδιά 3-9 ετών να γίνουν… «Μικροί κηπουροί με πινέλα!». Με έμπνευση τις ψηλές καμινάδες και τα πελώρια αεριοφυλάκια του εργοστασίου, τα παιδιά ζωγραφίζουν πήλινα γλαστράκια και μεταφυτεύουν αρωματικά φυτά, μαθαίνοντας να είναι υπεύθυνα για τη φροντίδα τους.

Πληροφορίες
Κυριακή 30 Μαΐου, ώρες: 11:00 & 12:00
Κόστος:7€ / Meeting point: Industrial Gas Museum Shop

Μία βόλτα στο Μουσείο... με σακίδιο

Κάνε «Μία βόλτα στο Μουσείο με… σακίδιο» και ανακάλυψε το παλιό εργοστάσιο φωταερίου μέσα από μια εναλλακτική διαδρομή που κάνει την επίσκεψη παιχνιδάκι! Κάθε μέρα οι επισκέπτες του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μία εξατομικευμένη περιήγηση που αγαπήθηκε εξαρχής από μικρούς και μεγάλους και απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά 4-11 ετών. Οι επισκέπτες μπορούν να δανειστούν το διαδραστικό κίτρινο σακίδιο που προσφέρει όλες τις απαραίτητες οδηγίες για την περιήγηση στο μουσείο μέσα από χάρτες, αυτοκόλλητα, παιχνίδια μνήμης, επιτραπέζια, κάρτες ζωγραφικής και παζλ που προσκαλούν τα παιδιά να έρθουν σε επαφή τη βιομηχανική μας κληρονομιά μέσα από τη διάδραση και το παιχνίδι. Ιδιαίτερα, τις Κυριακές 13 και 20 Ιουνίου, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όλα τα μυστικά της διαδραστικής διαδρομής από τους ανθρώπους του μουσείου που θα βρίσκονται στους μουσειακούς χώρους από τις 11.30 έως τις 13.30 για να διευκολύνουν την περιήγηση.

Πληροφορίες
Κόστος δανεισμού: 3 ευρώ/ σακίδιο*
Η διαδρομή διατίθεται κάθε μέρα, στο ωράριο λειτουργίας του μουσείου.
Extra tip: Τις Κυριακές 13 και 20 Ιουνίου, ώρες 11:30-13:30, οι άνθρωποι του μουσείου θα βρίσκονται στον χώρο προς διευκόλυνση του κοινού.

*Ο επισκέπτης μπορεί να δανειστεί το διαδραστικό σακίδιο από το Industrial Gas Museum Shop ή από το Φυλάκιο της Τεχνόπολης, αφήνοντας την ταυτότητά του, και να το επιστρέψει πάλι εκεί αφού ολοκληρώσει τη διαδρομή του στο μουσείο

Summer Camp στην Τεχνόπολη

Φυσικά, από το καλοκαιρινό πρόγραμμα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, δε θα μπορούσε να λείπει το πιο δροσερό Summer Camp της πόλης που έρχεται για 8η χρονιά στην Τεχνόπολη. Από τις 28 Ιουνίου έως τις 16 Ιουλίου, τα παιδιά 6-11 ετών θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε σούπερ καλοκαιρινές ψυχαγωγικές δραστηριότητες με πολύ παιχνίδι, πολύ Αθήνα και πολύ μυστήριο… Stay tuned!

Ένα ακόμα ξεχωριστό καλοκαίρι ξεκινά στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου. Ετοιμαστείτε να το ανακαλύψετε!

*Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, με προτεραιότητα την ασφάλεια επισκεπτών και εργαζομένων, σχεδιάζουν δραστηριότητες τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται σε κτίρια και υπαίθριους χώρους που πληρούν τις υγειονομικές οδηγίες, ενώ προσφέρεται ατομικό kit γραφικής ύλης και υλικών για τα εργαστήρια. Απαραίτητη η χρήση μάσκας για παιδιά από 3 ετών και η τήρηση των ενδεδειγμένων αποστάσεων.

**Όλες οι δράσεις είναι για περιορισμένο αριθμό ατόμων. Απαραίτητες οι κρατήσεις στο τηλ. 213-0109325, καθημερινά 11.00-17.00

Ανακάλυψε ακόμα…
-Tην πρωτότυπη αισθητηριακή διαδρομή και γνώρισε την ιστορία του παλιού εργοστασίου μέσα από το μαγικό κόσμο των αισθήσεων!
-Το Industrial Gas Museum Shop στο Νέο Υδαταέριο όπου θα βρεις έργα Ελλήνων σχεδιαστών, διακοσμητικά, πρωτότυπα δώρα, αναμνηστικά και εκδόσεις για μικρούς και μεγάλους.
-Το Technopolis Café στο Παλαιό Υδαταέριο όπου μπορείς να απολαύσεις τον καφέ ή το ποτό σου καθώς κι ένα ελαφρύ σνακ ή ένα πλούσιο γεύμα.
-Την ανακαινισμένη, υπερσύγχρονη και απόλυτα ασφαλή παιδική χαρά της Τεχνόπολης για ατέλειωτο παιχνίδι ακριβώς δίπλα στο Technopolis Café.
-Το Skywalk, έναν υπερσύγχρονο χώρο παιχνιδιού και διάδρασης για παιδιά κάθε ηλικίας που υπόσχεται μια ξεχωριστή εμπειρία… στον αέρα!
-Το Gym Park που σε προσκαλεί να ανακαλύψεις τη συναρπαστική εμπειρία της άθλησης σε εξωτερικό χώρο.
-Το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων της Τεχνόπολης και του INNOVATHENS.

Πληροφορίες:
Θερινό ωράριο λειτουργίας ΒΜΦ:
Τρίτη-Κυριακή: 10.00-18.00 (τελ. είσοδος: 17.00)
Δευτέρα: Κλειστά
Περισσότερα: www.gasmuseum.gr
Μετρό: Στάση «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»