WeForWomen | Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

Κυριακή, 07 Μαρ 2021

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Εκδήλωση

Πριν από λίγους μήνες, το WeFor συστήθηκε ως ένας οργανισμός νέων ανθρώπων με όραμα να επαναπροσδιορίσει τη συζήτηση. Στόχος μας είναι να μιλήσουμε για όλες εκείνες τις προκλήσεις, στις οποίες η γενιά μας μπορεί και πρέπει να ανταποκριθεί. Όλα όσα μας ενοχλούν αλλά παραμένουν ίδια, αυτά που αποτελούν παραφωνία ανεβάζοντας τον κοινωνικό παλμό, είναι για εμάς η πρόκληση αυτή.

Σύμφωνα με πρόσφατα επίσημα στοιχεία, η Ελλάδα καταλαμβάνει την τελευταία θέση στο δείκτη του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την ισότητα των δύο φύλων μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ μία στις 16 γυναίκες υφίσταται ενδοοικογενειακή βία. 

Τα δεδομένα αυτά δεν αποτελούν τις μοναδικές ενδείξεις για την κατάσταση της χώρας μας. Αρκεί μια απλή αναδρομή στις ειδήσεις της εβδομάδας ώστε να γίνει αντιληπτό ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα μεγάλο πρόβλημα.

Η εκκίνηση του κινήματος #MeToo στη χώρα μας είναι μόνο η επιφάνεια ενός φαινομένου βαθιά ριζωμένου στην κοινωνία μας. Η πολιτική υπο-εκπροσώπηση των γυναικών, οι διακρίσεις στον εργασιακό χώρο και τα αυξανόμενα περιστατικά έμφυλης βίας διαμορφώνουν ένα καθεστώς που εξαρτάται από εμάς να το αλλάξουμε. 

Το WeFor, λοιπόν, ξεκινάει με τη στήριξη του Δήμου Αθηναίων την πρώτη του καμπάνια για το 2021 με τίτλο «WeForWomen».

Κατά τη διάρκεια του έτους, μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες, ο οργανισμός μας απευθύνεται σε όλους και σε όλες που επιθυμούν να εξυγιάνουν τους δείκτες ισότητας της χώρας, ή έστω να προσπαθήσουν μαζί μας. Η κεντρική εκδήλωση μας θα διεξαχθεί στις 7 Μαρτίου του 2021 υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Έξι ομιλήτριες από διαφορετικούς χώρους δραστηριοποίησης θα μοιραστούν μαζί μας τις δικές τους προσωπικές ιστορίες. Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθούν ψηφιακά workshops από οργανισμούς που έχουν διαδραματίσει κεντρικό ρόλο την τελευταία δεκαετία στην ενδυνάμωση των γυναικών στη χώρα μας.

Οι διακρίσεις μπορεί να έχουν ως στόχο συγκεκριμένο φύλο, η αντιμετώπιση αυτών όμως αφορά όλους  όσοι επιθυμούν να είναι μέρος μιας πιο δίκαιης και πιο συμμετοχικής κοινωνίας.