Homo Digitalis: Ημερίδα με τίτλο «Technology-led Policing: Μεταξύ ιδιωτικότητας & Ασφάλειας» | Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Τετάρτη, 30 Σεπ 2020 - 23:59

Εκδήλωση

Η ημερίδα θα μεταδίδεται ζωντανά διαδικτυακά στο κανάλι της Homo Digitalis στο Youtube

Η ημερίδα της Homo Digitalis«Technology-led Policing: Μεταξύ Ιδιωτικότητας και Ασφάλειας» αφορά τη χρήση νέων τεχνολογιών από αστυνομικές αρχές και τις απαραίτητες διασφαλίσεις που θα πρέπει να προβλέπονται για την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Η ημερίδα θα διεξαχθεί, την Τετάρτη30 Σεπτεμβρίου με ώρα έναρξης 16:00,  στο αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. 

Λόγω των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό, δεν καθίσταται δυνατή η φυσική παρουσία κοινού, ωστόσο η ημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά διαδικτυακά στο κανάλι της Homo Digitalis στο Youtube. Φυσικά,η παρακολούθησή της είναι δωρεάν και απευθύνεται σε όλους τους πολίτες που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν επί του θέματος.

Η συζήτηση, η οποία προλογίζεται από τον κ. Τσόλια, εκπρόσωπο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, διαρθρώνεται σε δύο πάνελ με ομιλητές που εκπροσωπούν σημαντικά ενδιαφερόμενα μέρη. Πιο συγκεκριμένα: 

Το πρώτο πάνελ με συντονιστή τον δημοσιογράφο της «Καθημερινής» Γιάννη Σουλιώτη με  τίτλο «Η χρήση νέων τεχνολογιών από την ΕΛ.ΑΣ. και οι διατάξεις  των Ν.4624/2019 – 2016/680»απαρτίζεται από:

  • Τον DPOτου Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Κοσμόπουλο
  • Τον Πρόεδρο της Ένωσης Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Ιδιωτικότητας κ. Τάσση
  • Τον επικεφαλής του Lawspot, κ. Καρκατζούνη
  • Τον επικεφαλής των Reporters United κ. Λεοντόπουλο

Το δεύτερο πάνελ με συντονίστρια την ακαδημαϊκό Λίλιαν Μήτρου με τίτλο «Ο Ν. 3917 / 2011 και τα η αναγκαία αναθεώρηση της ελληνικής νομοθεσίας για τη διατήρηση δεδομένων ηλεκτρονικών επικοινωνιών»  απαρτίζεται από: 

  • τη Δικηγόρο της ΑΔΑΕ, κα Κουσούνη
  • Την Πρωτοδίκη και Τ. Ανακριτή Χανίων κα Κωστούλα
  • Τον νομικό τηλεπικοινωνιών, κ. Μπικάκη
  • Τον εκπρόσωπο της Privacy International κ. Κούβακα

Σκοπός της ημερίδας είναι, μέσα από τον κύκλο συζητήσεων, αφενός να επιτευχθεί η ορθή και εμπεριστατωμένη ενημέρωση του κοινού για την ισχύουσα κατάσταση και τις πιθανές προκλήσεις που ανακύπτουν, και αφετέρου να ενισχυθεί ο διάλογος και η συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Μπορείτε να δείτε το πλήρες πρόγραμμα και σύντομα βιογραφικά των ομιλητών εδώ.

Η ημερίδα πραγματοποιείται ως μέρος του έργου Digital Ri.Se (Digital Rights & Security),το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund, με φορέα υλοποίησης την Homo Digitalis και με τη στήριξη της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων αναφορικά με τον χώρο της εκδήλωσης. 

Σχετικά με τη Homo Digitalis

Η Homo Digitalis, είναι η πρώτη οργάνωση στην Ελλάδα με αντικείμενο την προστασία του πλήρους φάσματος των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην ψηφιακή εποχή. Ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2018 από έξι νέους νομικούς με ευρύ πεδίο εξειδίκευσης και ανεξάντλητη όρεξη για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Πλέον, η οργάνωση αριθμεί πάνω από 100 μέλη. Δεδηλωμένοι στόχοι της είναι η καλύτερη δυνατή πληροφόρηση του κοινού για την ορθή χρήση του διαδικτύου, η προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους, αλλά και η στήριξη τους σε περιπτώσεις υφιστάμενων παραβιάσεων. Η Homo Digitalis έχει ήδη συνεργαστεί με αρκετούς διεθνείς, ευρωπαϊκούς και εθνικούς οργανισμούς για στοχευμένες μελέτες, δράσεις και παρεμβάσεις, ενώ παράλληλα είναι το μοναδικό μέλος από την Ελλάδα στην EDRi (European Digital Rights). Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ανακαλύψει περισσότερα, είτε με μία επίσκεψη στον ιστότοπο www.homodigitalis.gr, είτε αποστέλλοντας πιθανές ερωτήσεις στην  ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά με το Active Citizens Fund

Το πρόγραμμα Active Citizens Fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Solidarity Now.Περισσότερες πληροφορίες: www.activecitizensfund.gr

Για περισσότερες πληροφορίες:

www.homodigitalis.gr 

Youtube.

Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn

Event tags:
Εκδηλώσεις