Events on Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021

Λίστα Εκδηλώσεων

Ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει τον πολιτισμό | Ιούνιος – Σεπτέμβριος 2021

Τετάρτη, 09 Ιουν 2021 - Δευτέρα, 20 Σεπ 2021

CultureisAthens / Ο πολιτισμός είναι η Αθήνα

Ιούνιος – Σεπτέμβριος 2021

Τεχνόπολη – Θέατρο Κολωνού – Θέατρο Γκράβας – Κιν/φος ΑΒ

4 χώροι – 100+εκδηλώσεις

Μουσική – Θέατρο – Χορός 

Τα φώτα του πολιτισμού «ανάβουν» ξανά και ο Δήμος της Αθήνας προσφέρει ένα καλοκαίρι γεμάτο μουσική, συναυλίες, χορό, θεατρικές παραστάσεις για μεγάλους και παιδιά σε 4 εμβληματικούς χώρους της πρωτεύουσας.

7th Athens Biennale ECLIPSE | Η τέχνη της αφήγησης μέσω των καρεκλών workshop του Yinka Ilori | 30 Ιουλίου - 5 Αυγούστου 2021

Παρασκευή, 30 Ιουλ 2021 από 11:00 - Πέμπτη, 05 Αυγ 2021 εώς 11:00

Εάν οι καρέκλες μπορούσαν να μιλήσουν, τι ιστορίες θα έλεγαν; Η 7η Μπιενάλε της Αθήνας ECLIPSE σε προσκαλεί να συμμετέχεις στο τριήμερο εργαστήριο The Art of Storytelling through Chairs του καλλιτέχνη και σχεδιαστή Yinka Ilori, εμπνευσμένο από παραδοσιακές Νιγηριανές παραβολές και Αφρικανικά υφάσματα. Το workshop θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Ιουλίου έως τις 5 Αυγούστου 2021 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Ο Yinka Ilori είναι ένας από τους πιο διάσημους νέους σχεδιαστές και πολυδιάστατους καλλιτέχνες. Το έργο του αντλεί στοιχεία τόσο από την κουλτούρα του Λονδίνου όπου μεγάλωσε όσο και από την νιγηριανή κληρονομιά του για να αφηγηθεί ιστορίες μέσα από το ντιζάιν, την κλωστοϋφαντουργία ή την αρχιτεκτονική. Χιουμοριστικό, προκλητικό και διασκεδαστικό, κάθε έργο του αφηγείται μια ιστορία. Δημιουργώντας μία παιχνιδιάρικη συνομιλία μεταξύ της νιγηριανής προφορικής παράδοσης και του σύγχρονου ντιζάιν, ο Yinka Ilori μέσω της πρακτικής του θίγει ποικίλα θέματα που αντηχούν σε διαφορετικά ακροατήρια σε ολόκληρο τον κόσμο.