Events on Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021

Λίστα Εκδηλώσεων

Πολιτισμός στην Αθήνα | Ο Δήμος Αθηναίων αλλάζει τον πολιτιστικό χάρτη της πόλης. Αλλάζει την πόλη. Για όλους.

Πέμπτη, 22 Απρ 2021 - Παρασκευή, 30 Ιουλ 2021

Στην υλοποίηση ενός τριετούς σχεδίου για τον πολιτισμό, που στοχεύει πρωτίστως στην ενίσχυση των καλλιτεχνών και των εργαζόμενων στον χώρο του πολιτισμού, οι οποίοι έχουν πληγεί σημαντικά λόγω της υγειονομική κρίσης,  στην αξιοποίηση και τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών, αλλά και στην πραγματοποίηση ενός ενιαίου προγράμματος πολιτιστικών εκδηλώσεων για όλους, προχωρά ο Δήμος Αθηναίων.

Για την εφαρμογή του προγράμματος ο Δήμος Αθηναίων ενώνει δυνάμεις με τους δύο φορείς πολιτισμού της πόλης που έχουν στο δυναμικό τους ανθρώπους με πολυετή εμπειρία και σημαντική τεχνογνωσία, τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ) και την Τεχνόπολη. Αρωγός στην προσπάθεια αυτή και η Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.  Επίσης, συμπράττει με το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού και την Περιφέρεια Αττικής, ενώ συνεχίζει τις δημιουργικές συνέργειες με τους πολιτιστικούς φορείς της πόλης μέσω του Athens Culture Net.

Ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει τον πολιτισμό | Ιούνιος – Σεπτέμβριος 2021

Τετάρτη, 09 Ιουν 2021 - Δευτέρα, 20 Σεπ 2021

CultureisAthens / Ο πολιτισμός είναι η Αθήνα

Ιούνιος – Σεπτέμβριος 2021

Τεχνόπολη – Θέατρο Κολωνού – Θέατρο Γκράβας – Κιν/φος ΑΒ

4 χώροι – 100+εκδηλώσεις

Μουσική – Θέατρο – Χορός 

Τα φώτα του πολιτισμού «ανάβουν» ξανά και ο Δήμος της Αθήνας προσφέρει ένα καλοκαίρι γεμάτο μουσική, συναυλίες, χορό, θεατρικές παραστάσεις για μεγάλους και παιδιά σε 4 εμβληματικούς χώρους της πρωτεύουσας.

Summer Camp στην Τεχνόπολη | 28 Ιουνίου - 16 Ιουλίου 2021

Δευτέρα, 28 Ιουν 2021 - Παρασκευή, 16 Ιουλ 2021

Εκπαιδευτικά προγράμματα, δημιουργικά παιχνίδια, πρωτότυπα εργαστήρια και πολλές απίθανες καλοκαιρινές δραστηριότητες περιμένουν τα παιδιά 6-11 ετών στην καρδιά της πόλης!

28 Ιουνίου - 16 Ιουλίου 2021

Το πιο αγαπημένο Summer Camp της πόλης έρχεται για 8η συνεχόμενη χρονιά στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων για να προσφέρει στα παιδιά από 6 έως 11 ετών την πιο δροσερή καλοκαιρινή εμπειρία χαράς, γνώσης, φαντασίας και φιλίας. Από τις 28 Ιουνίου έως τις 16 Ιουλίου 2021, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου σε συνεργασία με το εργαστήριο παραστατικών τεχνών Artfygio διοργανώνουν ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υπόσχεται ανέμελες στιγμές ψυχαγωγίας, με πρώτιστη μέριμνα την ασφάλεια

Φέτος, τo πρόγραμμα περιλαμβάνει πολύ παιχνίδι, άφθονη Αθήνα και μπόλικο μυστήριο… Για τρεις εβδομάδες, από τις 08.00 το πρωί έως τις 16.00 το απόγευμα, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια σειρά από συναρπαστικές δραστηριότητες, στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, όπως εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής και STEAM, εικαστικά και θεατρικά παιχνίδια, εκπαιδευτικά προγράμματα, αλλά και ευφάνταστα παιχνίδια γεμάτα… γρίφους.

Το Summer Camp περιλαμβάνει τρεις περιόδους με διαφορετικές θεματικές ανά εβδομάδα.

Κινηματογράφος ΑΒ | Πρόγραμμα Ιούλιος 2021

Παρασκευή, 02 Ιουλ 2021 - Τρίτη, 27 Ιουλ 2021

Culture is Athens / Ο πολιτισμός είναι η Αθήνα

ΑΒ: Ο ιστορικός κινηματογράφος των Άνω Πατησίων ανοίγει ξανά

Χάρη στο πρόγραμμα στήριξης του πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων,

ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα δίνει ζωή στον χώρο και τη γειτονιά

Ο ιστορικός θερινός Κινηματογράφος ΑΒ της οδού Θεοτοκοπούλου ανανεώνεται και μας συστήνεται ξανά ως χώρος πολιτισμού που θα αποτελέσει και πάλι πόλο έλξης και προορισμό των Αθηναίων για τις πολιτιστικές εξόδους τους. Στο πλαίσιο της στήριξης του πολιτισμού από το Δήμο Αθηναίων και τους φορείς του, μέσω του Culture Is Athens / Ο πολιτισμός είναι η Αθήνα, ο ΑΒ, από τις 2 Ιουλίου 2021, ανοίγει τις πόρτες του και φωτίζει τη γειτονιά των Άνω Πατησίων, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Για έναν μήνα, ένα προσεκτικά διαμορφωμένο και ιδιαίτερα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιμένει μικρούς και μεγάλους να ψυχαγωγηθούν και να περάσουν μοναδικές καλοκαιρινές βραδιές στη δροσερή αυλή ενός χώρου που έχει αγαπηθεί όσο λίγοι.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μουσική, χορό και θέατρο μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων, ικανή να ευχαριστήσει κάθε είδους θεατή. Αναλυτικότερα, ο ανανεωμένος χώρος θα φιλοξενήσει χορευτικά δρώμενα για θέματα που αφορούν στον σύγχρονο άνθρωπο (Emptiness, Απόηχος, Τέσσερις ιερές μανίες, Κοίτα ανθρωπάκο!), performances σύγχρονου χορού που αφηγούνται αληθινές ιστορίες (Κατακόκκινοι, COVered), tango (Tango Moments), φλαμένκο (Sembrado Flamenco Noches de Lunares), μουσικές παραστάσεις (Μια τρελή αλφαβήτα με τον Άνθρωπο Ορχήστρα), αλλά και παραστάσεις κουκλοθέατρου, διαδραστικές θεατρικές και μουσικοθεατρικές παραστάσεις για όλη την οικογένεια (Αγαλματάκια ακούνητα… Μέρα ή Νύχτα;, Γύρω-γύρω μήνες, Αγκαλιάστε τη Γη - Σώστε τον πλανήτη, Ο μαθητευόμενος μάγος του Γκαίτε, Μίλα και Σουτ!). .

INNOVATHENS Education | Ιούλιος 2021

Δευτέρα, 05 Ιουλ 2021 - Τετάρτη, 14 Ιουλ 2021

Θέλεις να γίνεις ειδικός στο digital marketing; Να μάθεις πώς θα «χτίσεις» ένα website ή e-shop από την αρχή αλλά και πώς θα αυξήσεις τις πωλήσεις της επιχείρησής σου; Μήπως ήρθε η ώρα να γνωρίσεις το περιβόητο SEO; Όλες οι απαντήσεις έρχονται στα online εργαστήρια του INNOVATHENS!

Το INNOVATHENS, ο κόμβος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, παρουσιάζει για τον μήνα Ιούλιο ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα εργαστηρίων, προσαρμοσμένο στις τάσεις της αγοράς και της σύγχρονης επιχειρηματικότητας. Όλα τα εργαστήρια απευθύνονται σε επαγγελματίες και στελέχη, νέους επιχειρηματίες, φοιτητές και σε όλους όσοι επιθυμούν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους σε μια σειρά από τομείς όπως το ψηφιακό μάρκετινγκ, η διαφήμιση μέσα από τα social media, το e-commerce οι πωλήσεις.

Και αυτόν τον μήνα, τα workshops θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά, μέσω ZOOM, για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων. Την εισήγηση κάνει ο έμπειρος εισηγητής Γεράσιμος Τζαμαρέλος, κάτοχος διδακτορικού στο Marketing Management, με πάνω από 9.500 ώρες διαλέξεων στο βιογραφικό του.