Events on Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

Λίστα Εκδηλώσεων

Μουσική Τεχνόπολη |38 μουσικές βραδιές – 26.000 θεατές – 8.000 ψηφιακοί θεατές - 280 καλλιτέχνες & μουσικοί – 250 εργαζόμενοι στον πολιτισμό

Τετάρτη, 23 Σεπ 2020 - Παρασκευή, 02 Οκτ 2020

Μουσική Τεχνόπολη

15 Ιουλίου – 20 Σεπτεμβρίου 2020

38 μουσικές βραδιές – 26.000 θεατές – 8.000 ψηφιακοί θεατές - 

280 καλλιτέχνες & μουσικοί – 250 εργαζόμενοι στον πολιτισμό

#HDikiSouTexnopoli

Σίγουρα το πιο παράξενο συναυλιακό καλοκαίρι που έχουμε ζήσει μέχρι σήμερα ολοκληρώθηκε, το βράδυ της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου, και τα συναισθήματα είναι μάλλον ανάμικτα. Ανάμικτα γιατί οι φετινές μουσικές βραδιές στην Τεχνόπολη δεν ήταν γεμάτες με κόσμο - όπως τις έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια, δεν είχαν αγκαλιές, δεν είχαν ξέφρενους χορούς. Οι φετινές μουσικές βραδιές μας είχαν καρέκλες, είχαν μάσκες, είχαν μέτρα, είχαν αποστάσεις, είχαν άγχος και αγωνία να γίνουν όλα όπως πρέπει. Είχαν όμως –και δεν θα μπορούσαν να μην έχουν – δυνατές μουσικές, μουσικές που αγαπάμε πάντα, μουσικές που αγαπήσαμε φέτος για πρώτη φορά, μουσικές που πάντα θα τραγουδάμε, είχαν (λίγο πιο) συγκρατημένους χορούς στις καρέκλες, είχαν συγκίνηση, είχαν χαρές, είχαν εντάσεις, είχαν ευχάριστες (κυρίως) εκπλήξεις, είχαν νέους τρόπους, νέους ήχους, νέα φωνή. Γι’ αυτό και όλες και όλοι ανακαλύψαμε φέτος τη Μουσική Τεχνόπολη ξανά. Και ξανά. 

Το ΒΜΦ συμμετέχει στις ψηφιακές Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2020 | 25 - 27 Σεπτεμβρίου 2020

Παρασκευή, 25 Σεπ 2020 - Κυριακή, 27 Σεπ 2020 εώς 23:55

25-27 Σεπτεμβρίου

Το Υπουργείο Πολιτισμού και  Αθλητισμού γιορτάζει για 24η χρονιά τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, από τις 25 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2020, με θέμα «Πολιτιστική Κληρονομιά και Εκπαίδευση – η δια βίου μάθηση. Φέτος για πρώτη φορά, λόγω των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων για την προστασία της δημόσιας υγείας που επέβαλε το ξέσπασμα της πανδημίας τον Φεβρουάριο του 2020, ο εορτασμός θα γίνει ψηφιακά, παρά το γεγονός ότι ο θεσμός έχει ως πυρήνα τη σύνδεση της πολιτιστικής κληρονομιάς με τις κοινότητες που τη μοιράζονται σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Από τον εορτασμό των ΕΗΠΚ δε θα μπορούσε να λείπει και φέτος το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, το οποίο κατά το προηγούμενο διάστημα της κοινωνικής απομόνωσης παρέμεινε ανοιχτό και «ζωντανό» μέσα από τον ψηφιακό χώρο, μη σταματώντας ούτε στιγμή να φέρνει σε επαφή μικρούς και μεγάλους με ένα σπάνιο βιομηχανικό μνημείο -το παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας- και τη βιομηχανική μας κληρονομιά. Με προτεραιότητα τη δημιουργική μάθηση μικρών και μεγάλων, το ΒΜΦ συνδύασε την έμπνευση και τη δημιουργικότητα των ανθρώπων του με τις νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο, συντελώντας στη δημιουργία υψηλού περιεχομένου εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δράσεων για όλη την οικογένεια, στις οποίες είχαν -και συνεχίζουν να έχουν-  όλοι εύκολη πρόσβαση, με ένα  κλικ.

Σε αυτό το πλαίσιο, το ΒΜΦ συμμετέχει στις ΕΗΠΚ 2020 μέσα από τρεις συναρπαστικές ψηφιακές δράσεις τις οποίες σας καλεί να ανακαλύψετε ξανά: