Sweet Summer Sun Music Festival | Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

Πέμπτη, 06 Ιουλ 2023 από 18:45 - 23:59

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Εκδήλωση

Μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά χρονικά διοργάνωση. Μια ανοιχτή βεντάλια της παγκόσμιας Jazz σκηνής, με μουσικούς και συγκροτήματα από όλον τον κόσμο. Μια βραδιά́ γεμάτη Jazz ήχους και δυναμικές την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023 στη σκηνή́ της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων.

 

Με το super group "The Aristocrats", τους βιρτουόζους "Take Off Collective" και τους Έλληνες NUKeLEUS trio και Soulstice να ανακατεύουν jazzblues και funk με δόσεις rock, σύγχρονης κλασικής μουσικής, ακόμη και metal. Αυτήν την καλοκαιρινή νύχτα, τα μουσικά σύνορα πέφτουν και όλες οι ακροβασίες επιτρέπονται.

 

 

THE ARISTOCRATS
Δημιουργήθηκαν λίγο πολύ σαν ένα στοίχημα προκειμένου να παρουσιάσουν ένα μουσικό πρόγραμμα που θα αναδείκνυε τις δυνατότητες των οργάνων τους σε πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής, στο πλαίσιο του Anaheim NAMM Show της Καλιφόρνιας το 2011. Όταν όμως η συναυλία τους τελείωσε, οι τρεις δεξιοτέχνες διαπίστωσαν πως είχαν ήδη δημιουργήσει ένα super group που έπρεπε να συνεχίσει! Οι Aristocrats, είχαν γεννηθεί από τρεις σπουδαίους βιρτουόζους: τον κιθαρίστα Guthrie Govan (που έχει συνεργαστεί με ονόματα όπως οι Steve WilsonHans ZimmerAsia/GPS), τον ντράμερ Marco Minnemann (Steve WilsonJoe SatrianiSteve Hackett) και τον μπασίστα Brian Beller (Joe SatrianiSteve VaiSteve Hackett). Οι Aristocrats αποτελούν ένα μουσικό τρίο που ανακατεύει μουσικά στυλ με μαεστρία. Τη jazz βεβαίως, αλλά και τη funk με rock δυναμικές και metal περάσματα, ένα μείγμα εκρηκτικό, λικνιστικό, που φέρνει κοντά τον Frank Zappa με τον Jimi Hendrix και τον John Coltrane με την Chick Corea Electric Band. Αυτοί είναι οι Aristocrats, που δημιουργούν σε κάθε τους εμφάνιση μία ηχητική φαντασμαγορία πάνω στη σκηνή.

Από το 2011 που ηχογράφησαν το ντεμπούτο τους έως σήμερα, έχουν παίξει σε δεκάδες φεστιβάλ και σκηνές σε όλο τον κόσμο. Μέχρι τώρα έχουν ηχογραφήσει τρία live albums, γεγονός που αποδεικνύει τη δυνατή και επιβλητική τους παρουσία επί σκηνής. Και τώρα, με πολύ αέρα στα πανιά τους, οι Aristocrats έρχονται και στην Ελλάδα ως headliners του Sweet Summer Sun Music Festival στο πλαίσιο του δικού τους Defrost Tour που τους ταξιδεύει από τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη μέχρι την Ασία!

 

 

TAKE OFF COLLECTIVE

Τρεις πραγματικοί βιρτουόζοι, ο Αμερικανός μπασίστας Μatt Garrison, ο Σέρβος ντράμερ Marko Djordjevic και ο Νορβηγός σαξοφωνίστας Ole Mathisen, αλλιώς οι Take Off Collective, είναι η δεύτερη ξένη συμμετοχή στο φετινό Sweet Summer Sun Music Festival. Ο θρυλικός Μatt Garrison έχει στο ενεργητικό του μία πλούσια δισκογραφία και πολύ σπουδαίες συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως ο Herbie Hancock, ο Joe Zawinul, η Chaka Khan, ο Paul Simon, η Whitney Houston, ο Wayne Shorter, ο John Mclaughlin, ο Michael Brecker, ο John Scofield κ.ά. Η μουσικήάλλωστεκυλάει στο αίμα του καθώς ο πατέρας του Jimmy υπήρξε ο μπασίστας του ιστορικού John Coltrane Quartet.

Ο σερβικής καταγωγής ντράμερ Marko Djordjevic θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων παγκοσμίως. Καθηγητής του Berklee College of Music και δημιουργός του μουσικού συγκροτήματος «SVETI», έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα όπως ο Lionel Loueke, ο Wayne Krantz, ο Lucky Peterson, ο Garry Willis, ο Eric Lewis, ο Janek Gwizdala κ.ά. Τρίτο μέλος των Τake Off Collective, είναι σαξοφωνίστας και συνθέτης Ole Mathisen που διαθέτει αντίστοιχη με των υπολοίπων μελών δισκογραφική και συναυλιακή εμπειρία αλλά και περγαμηνές στην διδασκαλία της jazz σε μεγάλα πανεπιστήμια της Αμερικής, ενώ συνθέσεις του έχουν κερδίσει σημαντικά βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Οι Take Off Collective ενώνουν τις διαφορετικές μουσικές αναφορές των μελών τους. Μία συναυλία τριών φίλων που εξερευνούν τα μονοπάτια του ήχου εδώ και 30 χρόνια, από την εποχή που γνωρίστηκαν ως σπουδαστές στο Berklee College of Music και αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Η εξέλιξη ήταν και παραμένει εκρηκτική!  

 

NUKeLEUS trio
Ο μέγας Αμερικανός σαξοφωνίστας Graig Bailey, έχει πει γι'αυτούς πως είναι το δυνατότερο rhythm section που έχει παίξει στην Ευρώπη. Στην πραγματικότητα όμως, ο πιανίστας Σάμι Αμίρι, ο ντράμερ Γιάννης Σταυρόπουλος και ο κοντραμπασίστας Περικλής Τριβόλης, είναι κάτι παραπάνω από ένα εξαιρετικό rhythm sectionΗ σπουδαία τεχνική κατάρτιση και η βαθιά́ μουσική παιδεία των μελών του συγκροτήματος, τους επιτρέπει να βουτήξουν πέρα από το ρυθμό και τη μελωδία, δημιουργώντας μια μουσική απαιτητική, ουσιαστική, τεχνική, που φλερτάρει με την σύγχρονη κλασική παράδοση πατώντας, όμως, επάνω στον τζαζ αυτοσχεδιασμό. Ένα ρεπερτόριο σχεδόν «ανορθόδοξο», που δείχνει τις δυνατότητες του piano trio έξω από τα εσκαμμένα. Από το 2006 που δημιουργηθήκαν οι NUKeLEUS trio έχουν συμμετάσχει σε πολλά μουσικά φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το τρίο βρίσκεται σε διαδικασία ηχογράφησης μιας οπτικοακουστικής απόδοσης του παλιού του ρεπερτορίου, ενώ σχεδιάζει ήδη τα επόμενα νέα projects.

 

 

Soulstice

Οι Soulstice συνδυάζουν pop και rock μουσικά hits με το vintage swing, δημιουργώντας έτσι jazzy διασκευές γνωστών επιτυχιών. Οι τέσσερεις γυναικείες φωνές που πλαισιώνουν τους έμπειρους μουσικούς, φτιάχνουν μία μοναδική ατμόσφαιρα και απογειώνουν κάθε εμφάνιση της μπάντας. Είναι η Μαργαρίτα Παπαδημητρίου, η Αντωνία Δεσπούλη, η Άννα Τάρμπα και η Αιμιλία Τσιμιδάκη και μαζί τους στη σκηνή θα βρίσκονται ο Σταμάτης Σταματάκης στο κοντραμπάσο, ο Σεραφείμ Μπέλλος στα τύμπανα, ο Άγγελος Τσουρέλης στο πιάνο, ο Γιώργος Ζαρέας στο τρομπόνι και ο Κώστας Καραγιάννης στο σαξόφωνο.

 

 

Πληροφορίες:

 

Πέμπτη 6 Ιουλίου | Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Doors open: 18.00

Show starts: 18.45

Τιμή Εισιτηρίων: από 20€

Προπώληση:  viva.gr

Διοργάνωση: Main Events