Ταξίδι στον κόσμο των Θαλάσσιων Χελωνών με το MEDASSET | Έκθεση Φωτογραφίας και Προβολές Έργων | 14 – 19 Ιουνίου 2022

Τρίτη, 14 Ιουν 2022 - Κυριακή, 19 Ιουν 2022

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Εκδήλωση

Η διαχρονική σχέση του ανθρώπου με το θαλάσσιο περιβάλλον και ειδικότερα με τις θαλάσσιες χελώνες, ενός εμβληματικού είδους των θαλασσών, είναι το θέμα της έκθεσης φωτογραφίας που διοργανώνει το MEDASSET - Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, από την Τρίτη 14 έως την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022 στην αίθουσα «Αποθήκη», με αφορμή την παγκόσμια ημέρα θαλάσσιας χελώνας (16 Ιουνίου). Την έκθεση θα πλαισιώσουν οι προβολές δυο οπτικοακουστικών έργων. Μιας ταινίας μικρού μήκους με θέμα την παρεμπίπτουσα αλιεία και ενός ντοκιμαντέρ με πρωταγωνιστή τη θαλάσσια χελώνα, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 18 Ιουνίου στο  Αεριοφυλάκιο 1 - Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ».

Η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Θαλάσσια Χελώνα και Άνθρωπος: Μια Αέναη Σχέση» φιλοδοξεί μεταδώσει το μήνυμα της αρμονικής συνύπαρξης μεταξύ ανθρώπων και θαλάσσιων χελωνών, μέσα από ένα φωτογραφικό πανόραμα εικόνων και στιγμών από δράσεις προστασίας σε όλη τη Μεσόγειο.  Το φωτογραφικό υλικό είναι πόνημα του πανμεσογειακού περιβαλλοντικού προγράμματος «Προστασία των θαλάσσιων χελωνών στη Μεσόγειο»,  που λαμβάνει χώρα σε δεκατρείς μεσογειακές χώρες (Ελλάδα, Τυνησία, Λίβανος, Τουρκία, Αλβανία, Αλγερία, Αίγυπτος, Κύπρος, Μαρόκο, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία και Λιβύη) και ενώνει κάτω από μια κοινή ομπρέλα επιστήμονες, περιβαλλοντικές οργανώσεις, διεθνείς οργανισμού (όπως τα Ηνωμένα Έθνη), εθελοντές και τοπικές κοινωνίες για την προστασία αυτού του ευάλωτου είδους.  Στο ίδιο πλαίσιο δημιουργήθηκε και το ντοκιμαντέρ με τίτλο “My Name is Blue, για το οποίο πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα σε τέσσερις μεσογειακές χώρες (Ελλάδα, Αλβανία, Τουρκία και Τυνησία) και το οποίο θέλει να μεταδώσει το μήνυμα της συνεργασίας για την προστασία ενός άκρως μεταναστευτικού είδους, όπως η θαλάσσια χελώνα. Το ντοκιμαντέρ δημιούργησαν οι MindTheBump (κ. Βίκυ Μαρκολέφα και κ. Bastian Fischer).

Επίσης η ταινία μικρού μήκους “An Important Job” σε σενάριο, σκηνοθεσία και παραγωγή κ. Πάνου Καρκανεβάτου (Vergi Film Productions) καταπιάνεται με το θέμα των τυχαίων συλλήψεων ευάλωτων ειδών στα αλιευτικά εργαλεία και παρουσιάζει μια ιστορία θετικής αλλαγής.

 

Οι προβολές θα λάβουν χώρα το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022, 8 - 9  μ.μ. (20:00 – 21:00) στο  Αεριοφυλάκιο 1 - Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ»  και η έκθεση φωτογραφίας από την Τρίτη 14 – έως την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022 ( 14-17 Ιουνίου: 5-9 μ.μ.,  Σαβ/κο 18-19 Ιουνίου: 11:00 π.μ. – 21:00 μ.μ.) στην αίθουσα «Αποθήκη», στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Η είσοδος και για τα δυο δρώμενα είναι ελεύθερη για το κοινό. Ο μέγιστος αριθμός ατόμων για τις προβολές ορίζεται στα διακόσια άτομα και οι δηλώσεις συμμετοχών γίνονται μέχρι Παρασκευή 17 Ιουνίου στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή τηλεφωνικά στο 2103613572 (μέχρι 5 μ.μ.).

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων και την χορηγία επικοινωνίας του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9,84.

 

MEDASSET- Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών

www.medasset.org,

Emai: medasset@medasset.org, Τηλ: 2103613572

 

Πληροφορίες:

Έκθεση: 14 – 19 Ιουνίου 2022

Αίθουσα: Αποθήκη

Είσοδος: Ελεύθερη

Ωράριο Έκθεσης:

Δευτέρα Παρασκευή: 17.00-21.00

Σάββατο – Κυριακή: 11.00 – 21.00

Η χρήση μάσκας εντός της αίθουσα είναι υποχρεωτική.

 

Προβολή ντοκιμαντέρ “My Name is Blue” και ταινίας μικρού μήκους “An Important job”

Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Έναρξη: 20.00

Αίθουσα: Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ»

Είσοδος: Ελεύθερη

Δείτε τις ηλεκτρονικές προσκλήσεις ΕΔΩ