Ημερίδα | Το τραύμα της κακοποίησης και η επανόρθωση του. Φαντασίωση ή Πραγματικότητα ; | Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

Κυριακή, 19 Φεβ 2023 από 10:00 - 18:00

Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ»

Εκδήλωση

To ΙΣΟΨ, το Δέντρο της Θεραπείας – ΕΚΙΣΥΠ και η Ψυχόπλευση υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων υλοποιούν Ημερίδα με θέμα: «Το τραύμα της κακοποίησης και η επανόρθωσή του. Φαντασίωση ή Πραγματικότητα;».

Η Ημερίδα θα λάβει χώρα την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 10:00 – 18:00 και θα πραγματοποιηθεί υβριδικά στο Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με ελεύθερη είσοδο και με ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση σε ζωντανό χρόνο (live streaming).

Απ’ όλα τα αισθήματα: Αγάπη, θλίψη, φθόνος,  μίσος.. ο πόνος σωματικός και ψυχικός είναι το συναίσθημα που αποδίδεται δυσκολότερα σε λέξεις. Ο Δήμος Αθηναίων ευαισθητοποιημένος γύρω από το μείζον θέμα της κακοποίησης, θα συνδημιουργήσει με την παρουσία των τριών θεραπευτικών και εκπαιδευτικών πλαισίων το χώρο συνάντησης, όπου το ατομικό θα συναντήσει το συλλογικό.

Το ΙΣΟΨ προσφέροντας μια σχεσιακή ψυχαναλυτική και ομαδικοθεραπευτική ματιά θα ευαισθητοποιήσει το κοινό για το πώς η κοινωνία μας διαιωνίζει το τραύμα ατόμων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ και άλλων καταπιεσμένων μειονοτήτων. Μέσα από το πρόσφατο βιβλίο ¨Ο Δήμιος του φθόνου¨ και επίδειξη δια δραστικής ομαδικής θεραπείας θα δούμε τον τρόπο παρέμβασης.

Το Δέντρο της Θεραπείας – ΕΚΙΣΥΠ, με αναγνώριση και εμπερίεξη της συλλογικότητας του τραύματος, θα φέρει μέσα απ’ τη βιωματική εμπειρία του Σχεσιακού Ψυχοδράματος, τη σύνδεση του ατόμου με το όλον ως γκρουπ στο ¨εδώ και τώρα¨. Προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να απομακρυνθούμε από την παθητική στάση της φαντασίωσης και να ενεργοποιηθούμε μπροστά στην εμπειρία κακοποίησης.

Η Ψυχόπλευση στοχεύει να αναδείξει την αδιόρατη κακοποίηση και άλλες μορφές της μέσα από το θεραπευτικό δωμάτιο, εστιάζοντας στη διαγενεαλογική μεταβίβαση της βίας. Σημαντικός επίσης, θα είναι ο Διεπιστημονικός διάλογος ανάμεσα σε Θεραπευτή / Ποινικολόγο για μια εφ’ όλης της ύλης ενημέρωση σε θέματα Κακοποίησης.    

Ευχαριστούμε όλους για την συνδιοργάνωση της εκδήλωσης και την πολύτιμη συμβολή τους και ιδιαιτέρως τον αξιότιμο Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη αλλά και τους εκπροσώπους της Ελληνικής Πολιτείας που θα παρευρεθούν απευθύνοντας χαιρετισμό.

 

Αναλυτικές Πληροφορίες για την Ημερίδα, το πρόγραμμα και τις εγγραφές θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο www.imeridapsy.gr. H εν λόγω Ημερίδα απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες και φοιτητές που απασχολούνται στον χώρο της ψυχικής υγείας. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα δοθεί σειρά προτεραιότητας. Οι θέσεις είναι αριθμημένες και περιορισμένες. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης στο email που έχουν δηλώσει κατά την εγγραφή τους.