Open Call Γίνε «κομμάτι» της ιστορίας της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης | Έως 28 Φεβρουαρίου 2023

Σάββατο, 04 Φεβ 2023 - Τρίτη, 28 Φεβ 2023

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Εκδήλωση

Ανοιχτό κάλεσμα από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου για ιστορικό, φωτογραφικό
ή άλλο οπτικοακουστικό υλικό από τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και τη γύρω περιοχή

Έχεις αναμνήσεις από τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης από την περίοδο που λειτουργούσε; Θυμάσαι κάτι από την περιοχή γύρω από αυτήν; Είχες δώσει ποτέ… «ραντεβού στη Φωκίωνος»; Έχεις παρακολουθήσει ποτέ παράσταση στο Ριάλτο; Έχεις κάποιο ενθύμιο, αντικείμενο ή φωτογραφία που σχετίζεται με την κοινωνική κι εμπορική δραστηριότητα της Αγοράς;

Η μουσειολογική ομάδα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων σχεδιάζει μία μόνιμη ιστορική έκθεση με τίτλο “Δημοτική Αγορά Κυψέλης - Φωνές | Άνθρωποι | Ιστορίεςστο κτίριο της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, αναβιώνοντας την ιστορία ενός χώρου που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην περιοχή και στην κουλτούρα της εποχής, ενώ εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αναφοράς για τη γειτονιά αλλά και για την πόλη ευρύτερα. Μέσα από πολύτιμο αρχειακό υλικό, θα παρουσιαστεί η ιστορική διαδρομή της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης από την ίδρυσή της το 1937 μέχρι το 2003 που σταμάτησε να λειτουργεί, «σκιαγραφώντας» τόσο τη σημασία της στην περιοχή όσο και την «ψυχή της», δηλαδή τους ανθρώπους που σχετίστηκαν μαζί της αποτελώντας «κομμάτια» της ιστορίας της: τους δημιουργούς της, τους κατοίκους της γύρω περιοχής, τους «κατοίκους» εμπόρους της Αγοράς, τους επισκέπτες και τους καταναλωτές.

Η έκθεση θα παρουσιαστεί το 2023 πλαισιώνοντας τη σύγχρονη δραστηριότητα του χώρου.

Γίνε «κομμάτι» της ιστορίας

Εάν διαθέτεις πληροφορίες, παλιές φωτογραφίες, αντικείμενα, ιστορίες, αναμνήσεις ή/και κάθε είδους οπτικοακουστικό υλικό που δίνει στοιχεία για την ιστορία και τη λειτουργία της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης και τη σχέση της με την περιοχή (1937-2003), επικοινώνησε με τους ανθρώπους του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023 και γίνε κι εσύ «κομμάτι» της ιστορίας!


Στοιχεία επικοινωνίας:

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Τηλ. επικοινωνίας:
2130109325/ 2130109300 (Δευτέρα-Παρασκευή 11.00-17.00)
E-mail:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Υπεύθυνες: Μαρία Φλώρου & Γεωργία Λαζάρου