Μουσική εκδήλωση από την Ελληνική Εταιρεία Παιγνιοθήκης | Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Σάββατο, 30 Οκτ 2021 από 11:00

Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ»

Εκδήλωση

Η Ελληνική Εταιρεία Παιγνιοθήκης (ΕΕΠ) μας προσκαλεί στη μουσική εκδήλωση που διοργανώνει το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021 στις 11:00 π.μ. στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, στον Κεραμεικό. 

Στην εκδήλωση συμμετέχουν τα μουσικά σύνολα: Κουαρτέτο ΓΙΑΣΕΜΙ και Ventus Ensemble.

Η Ελληνική Εταιρεία Παιγνιοθήκης ,EEΠ, είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση εθελοντών και εθελοντριών, η οποία έχει ως βασικό σκοπό της, την δημιουργία και λειτουργία Παιγνιοθηκών σε όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σε αυτές τις Παιγνιοθήκες τα παιδιά με ειδικές ανάγκες συγχρωτίζονται με τα παιδιά της κοινότητας και μπορούν να παίζουν με μια μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών και να τα δανείζονται και στο σπίτι τους. Έτσι τα παιδιά της κοινότητας μαθαίνουν να δέχονται και να σέβονται τις διαφορές. Η λειτουργία της κάθε Παιγνιοθήκης πρέπει να είναι σύμφωνη με τον Κανονισμό Λειτουργίας που έχει θεσπίσει η ΕΕΠ.

Ο Δήμος της κάθε περιοχής όπου λειτουργεί μια Παιγνιοθήκη παρέχει την στέγη, τα απαραίτητα μέσα  και τις συνθήκες για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία της. Όλοι οι υπεύθυνοι για την λειτουργία της Παιγνιοθήκης  καθώς και τα μέλη της ΕΕΠ, είναι εθελοντές και εθελόντριες.

Στο διάστημα ύπαρξης και δραστηριοποίησης της (από το 1990 ανελλιπώς ), η ΕΕΠ, η οποία διοικείται από επταμελές Συμβούλιο Εταίρων,(ως επί το πλείστον ειδικότητας ψυχολόγων ή ειδικών παιδαγωγών) επιδεικνύει  ένα πλούσιο και πολύπλευρο έργο, το οποίο συνοπτικά αναφέρεται παρακάτω:

- Ίδρυση και λειτουργία Παιγνιοθηκών στην Ελλάδα στις παρακάτω περιοχές: Νέα Φιλαδέλφεια-Νέα Xαλκηδόνα, Αγία Παρασκευή και Αιγάλεω.

- Οργάνωση Ημερίδων σχετικών με το παιχνίδι.

- Οργάνωση Παιδότοπων ή Ημερών Παιγνιδιού.

- Συμμετοχή σε συνέδρια της Παγκόσμιας Ένωσης Παιγνιοθηκών καθώς και της Ευρωπαϊκής Ομάδας Παιγνιοθηκών.

- Υλοποίηση προγραμμάτων και επιμορφωτικών σεμιναρίων και συμμετοχή σε εκπαιδευτικές δράσεις.