Κυριακές στο ΒΜΦ με δράσεις για όλη την οικογένεια | Κυριακές 5 & 12 Σεπτεμβρίου 2021

Κυριακή, 05 Σεπ 2021 - Κυριακή, 12 Σεπ 2021

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Εκδήλωση

Κυριακές στο ΒΜΦ με δράσεις για όλη την οικογένεια

Μικροί και μεγάλοι δίνουν ραντεβού τους ασφαλείς χώρους της Τεχνόπολης και ανακαλύπτουν το παλιό εργοστάσιο φωταερίου μέσα από ευφάνταστες δράσεις!

Κυριακές 5 & 12 Σεπτεμβρίου 2021

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου επιστρέφει από τις διακοπές με αγαπημένες δράσεις για τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Για τον Σεπτέμβριο, η ομάδα του μουσείου προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν την ιστορία του παλιού εργοστασίου φωταερίου μέσα από ευφάνταστες ψυχαγωγικές δραστηριότητες και εκπαιδευτικά παιχνίδια στους ασφαλείς χώρους της Τεχνόπολης.

Κάνε «Μία βόλτα στο μουσείο με σακίδιο» και ανακάλυψέ το παλιό εργοστάσιο μέσα από μια εναλλακτική διαδρομή που κάνει την επίσκεψη παιχνιδάκι! Κάθε μέρα οι επισκέπτες του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μία εξατομικευμένη περιήγηση που απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά 4-11 ετών. Οι επισκέπτες μπορούν να δανειστούν το διαδραστικό κίτρινο σακίδιο που προσφέρει όλες τις απαραίτητες οδηγίες για την περιήγηση στο μουσείο, μέσα από χάρτες, αυτοκόλλητα, παιχνίδια μνήμης, επιτραπέζια, κάρτες ζωγραφικής και παζλ που προσκαλούν τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τη βιομηχανική μας κληρονομιά μέσω της διάδρασης και του παιχνιδιού. Ιδιαίτερα, τις Κυριακές 5 και 12 Σεπτεμβρίου από τις 11.30 έως τις 13.30, οι άνθρωποι του μουσείου θα βρίσκονται στον χώρο για να διευκολύνουν τους επισκέπτες και μαζί τους μικροί και μεγάλοι θα ανακαλύψουν όλα τα μυστικά του σακιδίου.

Πληροφορίες

Για παιδιά 4-11 ετών 

Το σακίδιο διατίθεται κάθε μέρα, στο ωράριο λειτουργίας του μουσείου.

Extra tip: Τις Κυριακές 5 & 12 Σεπτεμβρίου, ώρες 11:30-13:30, οι άνθρωποι του μουσείου θα βρίσκονται στον χώρο προς διευκόλυνση του κοινού.

Είσοδος: 1€ / Κόστος δανεισμού σακιδίου: 3 ευρώ*

*Ο επισκέπτης μπορεί να δανειστεί το διαδραστικό σακίδιο από το Πωλητήριο του ΒΜΦ ή από το Φυλάκιο της Τεχνόπολης, αφήνοντας την ταυτότητά του, και να το επιστρέψει.

Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, τα παιδιά 3-8 ετών θα παίξουν δημιουργικά «Στην Αυλή του Εργοστασίου» και θα έρθουν σε επαφή με το παλιό εργοστάσιο και τη λειτουργία του, με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. Οι μικροί μας φίλοι θα ανακαλύψουν την παλιά ατμομηχανή του εργοστασίου που έδινε κίνηση και ενέργεια στα μηχανήματα και ποιος ξέρει... ίσως ακόμη να δουλεύει! Στη συνέχεια, με απλά υλικά θα κατασκευάσουν το δικό τους εργοστάσιο που ανάλογα με τη διάθεση τους αλλάζει χρώμα!

Πληροφορίες

Για παιδιά 3-8 ετών

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου

Ώρες: 11.00-12.00 & 12.00-13.00

Συμμετοχή: 5€

Meeting point: Industrial Gas Museum Shop

***Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται με προτεραιότητα την ασφάλεια των επισκεπτών και των εργαζομένων, τηρώντας όλες τις επίσημες υγειονομικές οδηγίες, σύμφωνα με αυτές οι ενήλικες συνοδοί των παιδιών θα πρέπει να επιδείξουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε βεβαίωση αρνητικού rapid test (48 ωρών), ή PCR (72 ωρών). Οι δράσεις είναι για περιορισμένο αριθμό ατόμων. Απαραίτητες οι κρατήσεις στο τηλ. 213-0109325, καθημερινά 11:00-17:00.